Mobilabonnemang för barn

Fördelarna med att skaffa mobilabonnemang åt barnen är onekligen många. Med en mobiltelefon blir det betydligt lättare för föräldrar och barn att snabbt komma i kontakt med varandra för att bestämma upphämtning, avlämning, samlingsplats, tid och en rad andra vardagsfrågor som ibland måste lösas med kort varsel. Barn kan däremot inte själva ingå avtal utan en vuxen måste teckna abonnemanget.

Så vilket abonnemang är bäst?

Vilket du än väljer uppfyller ett mobilabonnemang det grundläggande behovet; att ge barnen möjlighet att nå sina föräldrar närsomhelst och varsomhelst, så länge räkningen är betald. Det kan dock bli svårt att ha uppsikt över mobilkostnaderna om du inte tecknar en abonnemanglösning med fast pris. Dyra betalsamtal och sms kan få utgifterna att spåra ur och sluta med en skrämmande hög mobilfaktura. Med ett fast abonnemang kan ditt barn ringa fritt under hela abonnemangstiden för ett fast pris. Det finns däremot sätt att undvika skyhöga telefonräkningar utan att nödvändigtvis behöva teckna ett fast mobilabonnemang. Alla mobiloperatörer är exempelvis skyldiga att erbjuda kostnadsfri spärrning av utlandssamtal, betalsamtal och betal-sms, även vid abonnemang. De flesta operatörer erbjuder dessutom särskilda barn- eller familjetjänster som går att få både med kontantkort och abonnemang. Skillnaden mellan båda är att tjänsterna måste aktivt begäras när det gäller kontantkort medan de oftast ingår från början i ett barnabonnemang. Det går också att teckna ett familjeabonnemang. Telenor erbjuder mobilabonnemanget Familjeflex som delas av flera personer i ett och samma hushåll. Med Telenor Familjeflex kan upp till 8 enheter (även surfplattor) dela på ett mobilabonnemang där fria samtal, mms och sms ingår samt surf i Telenors 4G-nät och en månadsrabatt på 100 kr/mån om du tecknar avtal med 24 månaders bindningstid. I nuläget går det att välja mellan fyra olika familjeabonnemang; Familj Small, Familj Medium och Familj Large och Familj Extra Large. I Familj Small abonnemanget ingår surfvolym på 12 GB och priset är 499kr/månaden. Familj Medium abonnemanget har dubbelt så mycket surfvolym och kostar 599kr/månaden. I Familj Large abonnemanget ingår 40 GB surfvolym och månadsavgiften är 699kr/månaden. Det största abonnemanget hos Telenor är Familj X-Large abonnemanget med 60GB surfvolym och en avgift på 899kr/månaden.
Även Telia erbjuder förmånliga familjeabonnemang. Telia Mobil Familj är en tilläggstjänst som kunder hos Telia kan ansöka om. Med tjänsten är det gratis att ringa samtal, SMS och MMS inom hela familjen och fem medlemmar kan ingå i abonnemanget. Det ingår 3000 fria minuter, 3000 fria SMS och 3000 fria MMS per familjemedlem och månad till mobiltelefoner inom Sverige. Förutom direkta familjemedlemmar som fru, man och barn, går det även bra att inkludera bästa kompisen, farmor eller chefen i familjeabonnemanget. Du kan även lägga till upp till fem personer extra och då betala 19kr/per tillagd person. Bastjänsten kostar 99kr/mån.

Läs alltid villkoren

Börja alltid med att läsa villkoren för abonnemanget innan du tecknar avtal. På så sätt får du reda på exakt hur abonnemanget fungerar, vilka tjänster som ingår och vad det reella slutpriset blir. Utbudet är stort bland operatörerna och det lönar sig många gånger att jämföra olika prisplaner. Passa även på att hålla utkik efter kampanjkoder och rabatterbjudanden som brukar dyka upp med jämna mellanrum hos bland annat Telia, Hallon, Telenor och Halebop.

Välkommen

Välkommen till www.mobilabonnemangen.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)